Spring til indhold

Fortæl Selv

Workshop med børn

Majken og Anya - Fortæl Selv
Levende litteraturmøder for børn og unge

Illustrator/forfatter workshops

Majken Fosgerau Salomonsen og Anya Winqvist har strikket en fantastisk fortæl-selv-workshop sammen, hvor børn sammen med os skaber en e-bog med lyd, illustreret med deres tegninger og fortalt med deres ord.

Kontakt os gerne, hvis vi skal komme til din institution i 2024, eller hvis I har spørgsmål: majkenfsalomonsen@gmail.com / anya@winqvist.dk 
eller 53351571 / 28890574

Længere nede på siden finder du links til de e-bøger, vi allerede har lavet.

Workshop Anya Winqvist
Børnene om workshoppen

“Det var mega nice og mega sjovt og megahyggeligt.”

“Hvornår skal vi lave to’eren?” 

“Prøv at tænke på hvis den blev til en film, fordi den er så god?” 

“Hvor kan vi gå til det her?”

Selve workshoppen

Med udgangspunkt i forskellige sjove fortælleøvelser, faciliterer vi en anderledes og medrivende workshop på ca. 3 timer, hvor børnene skaber historien sammen med os.

Vi bearbejder derefter børnenes historie til en e-bog, hvor hver side i bogen understøttes af tegninger, lydeffekter og monolog/dialog skabt af børnene selv.


“En fantastisk og veltilrettelagt workshop i Bov med Majken og Anya. Børnene var så begejstrede, at de allerede er klar til at lave bog nr. 2.”
– Hanne, Bov Bibliotek

 

Målgruppe

Vi besøger oftest skoler og biblioteker, men er åbne for andre forslag.

Vores workshop kan tilpasses både indskoling, mellemtrin og udskoling.

PDF til Download

Hent en pdf med mere info samt liste over vores udgivelser. Den er rettet mod ansøgning af Statens Kunstfonds levende litteraturmøder for børn og unge.

Hvem er vi?

Vi vil som hhv. forfatter og illustrator se det som vores rolle at følge børnenes narrativer, idéer og påfund, og samtidig kvalificere det ud fra vores faglige tilgange.

Vi har begge stor erfaring med at skabe fortællinger sammen med børn. Vi har blandt andet begge deltaget som kunstnere i projektet Små Stemmer – Store Fortællinger, der netop havde til formål at skabe fortællinger/bøger sammen med børn. I 2023 afholder vi flere Fortæl Selv-workshops rundt om i landet, bl.a. på Børnenes Kulturmøde på Mors. Tidligere besøg har være på Godsbanen i Aarhus, Viby Bibliotek, Stubbæk Skole, Bov Bibliotek og DOKK1 i Aarhus.

Anya Winqvist Workshop

Majken er uddannet manuskriptudvikler fra SDU og er blandt andet forfatter til serien Trine Loppelil Sørøverhjerte, udgivet på Gyldendal. Majken har udviklet, formidlet og afholdt masser af workshops og arrangementer for børn og unge, bl.a. om børnelitteratur som børnekulturformidler, men også med forfatterforedrag samt Fortæl-Selv-workshops. I 2023 er Majken huskunstner på Dokk1 sammen med Anya Winqvist.

anya-winqvist

Anya er illustrator og forfatter og har bl.a. arbejdet med Børns fantastiske fortællinger på DR Ramasjang. I 2023 er Anya huskunstner bl.a. på Gellerup Bibliotek, på DOKK1 og for talentskolen UNIVERS, samtidigt med at hun læser en Master i børns litteratur og medier på Aarhus Universitet, og arrangerer LæseHack-møder for Tænketanken Fremtidens Biblioteker. Derudover producerer hun podcasten Læsehjørnetet samskabelsesprojekt, hvor børnene selv er værter.

Tidligere Fortæl Selv-udgivelser